barn som følger nøye med på lucerna som setter opp ledlys ved breivikbotn skole
Fotograf: Lars Krogstad

Barnas nysgjerrige øyne følger med

For drøyt to uker siden var Lucerna her på Sørøya i Hasvik kommune og satt opp nye LED-lys utenfor skoleområdet ved Breivikbotn skole. Dette skapte stort engasjement når barna fra Breivikbotn skole var ute å lekte. Barna fulgte nøye med da operatørene fra Lucerna heiste seg opp i kran for å bytte ut de gamle lysene. 

“De gamle lysene byttes nå ut med LED lys. Dette gir bedre lys og økt sikkerhet langs vei og rundt skolen. I tillegg reduseres strømforbruket, som vi må jobbe sammen for å få til. Vi har nå erstatta ca 80 gamle lys med LED-lys og har avslutta denne jobben. Dersom det er behov for annet vedlikehold på gatelysene, får vi beskjed fra Hasvik kommune og utfører deretter jobben så snart vi har anledning”

- Gudrun Rollefsen, Daglig Leder for Lucerna

 

Lys i enden av tunnelen

Prosjektet med å bytte ut de gamle lysene med nye LED-lys startet allerede i 2019, og for hvert år siden da har Hasvik kommune fått bedre og bedre opplysning på gater og veger der folk ferdes. Hovedprioriteringen har vært å belyse særlig skole- og barnehagevei slik at barn og unge i kommunen kan trygt komme seg frem.

Ut ifra statusrapport fra teknisk avdeling har det i et grovt gjennomsnitt siden 2019 blitt byttet ut omtrent 100 lyspunkt hvert år med en total på 460 lyspunkt. I 2024 settes det et mål om å være ferdig med hele gatelysparken i Hasvik kommune. 

Teknisk fagleder Halvard Holst-Olsen sier i et kort intervju;

“Vi har stort sett fått gode tilbakemeldinger fra innbyggerne i Hasvik kommune med de nye LED-lysene. Lysforurensingen har blant annet blitt mye bedre. Med den nye og innovative teknologien settes vegbanen mer i fokus, og vi ser bedre resultater nå enn før”