Fra anbud til brøyting

Hasvik kommune har hatt en jevn dialog med snørydderne i kommunen, og vi vil gjerne informere om hvordan prosessen foregår. 

Det hele starter med at kommunen legger denne jobben med brøyting av kommunale veger ut på anbud, og dermed kan private entreprenører velge om de vil ha jobben eller ikke. Entreprenøren med anbudet får så tildelt brøytekart som viser hvor de skal brøyte og ikke. Hvis brøyterne møter på hindringer i veibanen som for eksempel parkerte biler, tilhengere og annet utstyr får de ikke brøytet. 

Avhengig av hvor mye snø det er, så tar brøytebilene for seg flere runder med brøyting i løpet av dagen. Har man da hindringer som ligger til i veibanen, vær så snill å flytt hindringen utenfor kommunal veg slik at brøytebilen kommer frem. Dette gjelder uansett føre på vinteren. De som har anbud over et bestemt veiområde har også ansvar for å vedlikeholde. Det vil si grusing hvis det er glatt og børsting når det er bart.

Her er en liste over anbud private entreprenører har fått i Hasvik kommune:

  • Breivikbotn, Hasvik og Hasfjorden: RYT AS
  • Sørvær: Jon-Torfinn Alvestad
  • Breivik: Veidekke gjennom Mikalsen Maskin AS
  • Fylkesveg: Veidekke gjennom Mikalsen Maskin AS

Klageinstans

Klageinstansen for brøyting og snørydding på kommunale veger er Hasvik kommune. På rådhuset har vi Kim-Are Walsøe som tar imot henvendelser angående brøyting på kommunale veger (telefon: 78 45 27 43). Kim-Are tar imot tilbakemeldingen og sier ifra videre til entreprenør som har ansvar for det relevante brøytekartet. 

Har du en kommentar til fylkesvegen, så må du ringe til telefon: 175. Dette er veitrafikksentralen til Statens Vegvesen og moderselskapet til Veidekke. Veidekke ga ut sitt område ut på anbud. Dette anbudet tok Mikalsen Maskin AS. På denne måten kommer tilbakemeldingen eller kommentarer gjennom Statens Vegvesen → Veidekke → Mikalsens Maskin AS. 

 

 

Tilbakemelding fra brøyterne

De private entreprenørene kan også komme med tilbakemelding til Hasvik kommune om ting de ikke er fornøyde med. De har i det siste fått med seg at folk i Hasvik kommune lemper egen snø fra privat eiendom over på kommunale veger. På denne måten blir det mye unødvendig dobbeltarbeid, og Hasvik kommune støtter entreprenørene på dette standpunktet. 

Det er også en del hindringer i vegbanen som referert til tidligere der biler, tilhengere og annet utstyr står og blokkerer for brøytemateriellet. Dette er høyst unødvendig, og bør rettes på umiddelbart.