Hvorfor melde flytting?

Det er flere grunner til at man melder inn flytting, men en av de viktigste grunnene er for din egen sikkerhet.

  • Nødetater og kommunal beredskap får vite hvem som bor hvor, herunder brann, ambulanse og hjemmetjenesten. 
  • Adresseendring for offisielle dokumenter: Melding om flytting sørger for at offisielle dokumenter som skattemeldinger, stemmesedler, viktige brev og annen korrespondanse blir sendt til riktig adresse.
  • Viktig for myndigheter: Å ha riktig adresse registrert hos myndighetene er avgjørende for å sikre at du mottar viktig informasjon, for eksempel skattepapirer og helsevesenets kommunikasjon.
  • Statistikk og folketellinger: Riktig registrering av folkeregisteret bidrar til nøyaktig og pålitelig statistikk for samfunnet, som brukes til planlegging og ressursallokering.
  • Forsikringer og banktjenester: Å ha riktig adresse registrert er viktig for forsikringer og banktjenester for å sikre at kommunikasjon og viktige dokumenter når deg.
  • Kontakt med lokale tjenester: Når du flytter til en ny kommune eller område, er det nyttig å være registrert med riktig adresse for å kunne dra nytte av lokale tjenester som skoler, helsestasjoner og andre offentlige tjenester.

Å melde flytting er derfor en viktig prosess for å opprettholde kommunikasjon med myndigheter og sikre at du mottar nødvendig informasjon på riktig adresse.

 

Hvordan melder man flytting?

Å melde flytting har nå blitt veldig enkelt og er helt gratis.

Gå inn på skatteetaten.no sine sider, og velg det som er relevant for deg. 

Vil du også melde om adresseendring for post samt melde flytting? Da kan du besøke Posten.no sine sider for å gjøre det. Det er også helt gratis.

Husk også å registrere deg for digital post

Siden 2014 så endret Stortinget forvaltningsloven med tanke på at digital kommunikasjon skal være førstevalget i dialogen mellom innbyggerne og det offentlige. Derfor er det veldig viktig at du som innbygger i Hasvik kommune registrerer deg for digital post.

  • Mobil og e-post: Gå inn på denne hyperlenken til Norge.no og oppdater kontaktinformasjonen din
  • Digital postkasse: Gå inn på denne hyperlenken til Norge.no og velg hvilken digitale postkasse du vil ha.

På denne måten får du en tryggere og raskere service fra Hasvik kommune. For mer informasjon rundt dette, besøk denne hyperlenken for mer informasjon.

Vi sparer også miljøet ved å redusere bruken av ark og konvolutter. Vær med å bidra til det grønne skiftet!