Bakgrunn

Hasvik kommune har i flere år jobbet med å få til etablering av mobildekning i dette området.

Dette arbeidet har tatt lang tid, delvis på grunn av å finne optimal plassering for å gi best mulig dekning. Det har også vært en utfordring å finne tilgang til nødvendig infrastruktur.

Antennemasten som settes opp er 43 meter høy og vil dermed sikre mobildekning i Dønnesfjordområdet og videre østover på Sørøya.

 

Et løft for beredskap

Å få på plass denne antennemasten er svært viktig for Hasvik kommune, først og fremst av sikkerhetsmessige årsaker. Slik kan alle som ferdes på Sørøya - både på land og i de nære havområdene føle seg enda mer tryggere. Redningstjenesten får nå tilgang på Ekom i forbindelse med Søk- og Redning, og dette ansees som svært viktig. Dette er viktig for allerede etablert næring og fiske i områdene, men også for alle som ferdes i naturen. Det er et flott og viktig servicetiltak som vi er utrolig glade over endelig lar seg realisere.

For å få på plass denne mobilløsningen har Hasvik kommune, Dønnesfjord Vindpark og Salmar gått inn med et betydelig økonomisk bidrag. Fiskarlaget Nord har også gitt økonomisk støtte. Hasvik kommune vil takke alle bidragsytere - både de som er økonomiske bidragsytere, men også de som leverer Ekom-tjenestene som snart blir tilgjengelig.

Om alt går etter planen vil det være mobildekning i midten av september måned.

- Ordfører Eva D. Husby