tre unge gutter avbildet med arnsykkelen i Risvåg
Tre flotte sørøyborgere avbildet med ARN-sykkelen i Risvåg. Foto: Eva D. Husby

Overlevering på ferjeleiet

Fra overlevering av ARN-sykkelen på ferjeleiet onsdags formiddag tok ordfører Eva D. Husby sykkelen med opp til Risvåg v/ vegbommen. Her ble det arrangert sykkeltreff med barn og unge for å ha et sykkelløp ned til Hasvikstranden. Dette var en veldig gøy aktivitet for både barn og unge voksne. Det var ekstra stas å by ARN-sykkelen på den fine naturen vi har her på Sørøya, og vise den fra sine beste sider i det solfylte været. 

engasjert sykkelgjeng ved Hasvik kai
Her står deltakerne fra sykkelløpet stolt sammen med ARN-sykkelen ved Hasvik kai. Foto: Lars Lægreid Krogstad

Tilbake til start

Sykkelløpet dro avgårde i høyt tempo nedover bakkene mot Hasvikstranden, og da var det deilig å få en frisk sjøbris i ansiktet i det varme været. På Hasvikstranden ble det delt ut is og diplom til de som var med på sykkelløpet, og mange koste seg med grillmat og god stemning på benkene i fjæra. 

Vår spreke ordfører Eva D. Husby tok deretter ordet sammen med en spesiell gjesteopptreden, nemlig ordfører i Hamar Einar Busterud, og som badeentusiaster begge to inviterte de til et felles bad på Hasvikstranden. 

oddbjørn og ordfører eva d. husby venter på hurtigbåten ved hasvik kai
Oddbjørn og ordfører Eva D. Husby venter på hurtigbåten som skal til Hammerfest. Foto: Lars Lægreid Krogstad

ARN-sykkelen tråkker på videre

ARN-sykkelen tok siste etappe her på Sørøya mot Hasvik kai igjen, og der ventet den på hurtigbåten som skulle ta den videre til Hammerfest kommune. Ordfører Eva og lokalhelt Oddbjørn tar et siste farvel med ARN-sykkelen kl. 18:15 i det hurtigbåten kommer. Takk til Arctic Race of Norway som utfordret oss til å ta del i deres jubileum, og vi ønsker ARN-sykkelen en god tur videre!

Har du lyst til å følge ferden til ARN-sykkelen videre? Søk på hashtaggen #arnsykkel