Vedlikeholdsarbeid med Hasvik kirke

Det pågår i disse dager et hektisk vedlikeholdsarbeid med Hasvik kirke.
Tirsdag kveld 19. mai ble alle kirkbenkene båret ut fra kirka fordi gulvet skulle lakkes. Hvis noen har lurt på hvorfor benkene har stått ute på plassen foran kirka et par dager, er det altså grunnen.
Arbeid med Hasvik kirke våren 2009
Arbeid med Hasvik kirke våren 2009 - Copyright © Anne Olsen-Ryum
Kirketjener Ingvald Aasheim fikk lakkert gulvet i løpet av et par dager, og på selveste Kristi Himmelfartsdag 21. mai var gulvet tørt og benkene måtte bæres inn igjen. Noe arbeid må bare gjøres, selv på en helligdag.
Arbeid med Hasvik kirke våren 2009
Nylakkert gulv i Hasvik kirke - Copyright © Anne Olsen-Ryum
Kirkebenkene er store og tunge, og Aasheim fikk i løpet av kort tid trommet sammen en gjeng store og sterke hjelpere som ikke brukte lang tid på å få benkene på plass i kirka. Med godt humør og pågangsmot gikk arbeidet som en drøm, og det var unnagjort i løpet av en halv time.
Arbeid med Hasvik kirke våren 2009
Copyright © Anne Olsen-Ryum
Det skal også gjøres et større arbeid med kirketrappa. Den skal meisles ned og det skal legges ny skifer. I tillegg kommer det nytt rekkverd i tre. Dette arbeidet er allerede påbegynt. Det skal i tillegg legges glava på himlingen og gjøres noe elektrikerarbeid inne i kirka.
Arbeid med Hasvik kirke våren 2009
Copyright © Anne Olsen-Ryum
Arbeid med Hasvik kirke våren 2009
Copyright © Anne Olsen-Ryum
Hasvik Sokn takker gjengen som stilte sporty opp og fikk benkene på plass i kirka igjen: Svein Pedersen, Raymond Eriksen, Simen Eriksen, Sindre Thomassen, Chris Linnes, Sverre Thomassen, Cato Pedersen, Asbjørn Furu og ikke minst kirketjener Ingvald Aasheim som har stått på både seint og tidlig for å få arbeidet unna raskest mulig! Hasvik Sokn benytter også anledningen til å takke Hasvik kommune. Uten deres velvilje og hjelp hadde det ikke vært mulig å få gjort dette sårt tiltrengte arbeidet med Hasvik kirke.

Del dette: