Sørøyborger

Sørøyborger

Fredag 22. august ble Sørøyborger nr. 500 registrert. Lista vår toppes av to ektefødte "Sørøyjenta".

Aurora Linnea Fagerheim, Hasvik ble født den 2. juni og er Sørøyborger nr.1. Den 19. juli ble Ailin Helen Pedersen, Hasvik født og ble dermed Sørøyborger nr. 2. Vi venter i spenning på hvem som blir nr 3, 4 osv, for de 10 første plassene er reservert de 10 første babyene som fødes i Hasvik.

Det er også utnevnt en Æresborger, Fiskeriminister Helga Pedersen, etter hennes lovnad om å fjerne Krysseren Murmansk.

Interessen for å bli Sørøyborger har vært stor, både blant fastboende, utflytta Sørøyværinger og tilreisende gjester. Det er et mangfold og stor bredde blant de registrerte borgerne. Og vi håper interessen fortsetter, for våre mål er å ha 2010 Sørøyborgere innen utgangen av år 2010. Ved skolestart og start av nytt barnehageår, vil alle barn og ungdommene i kommunen få utdelt Sørøyborgerbrev gratis. Borgerbrevet deles også ut gratis til alle som er i Hasvik kommune (enten fastboende eller på besøk) til 1. oktober.

Det trekkes ut premie blant de først registrerte borgerne, og for hver 100 som passeres. Av praktiske grunner oppdateres derfor lista først når det er 100 nye medlemmer slik at de siste hundre registrerte er med i trekning om å bli borger nr 600  (700..) – og dermed en gave fra NORAVIND-strikkefabrikken på kaia. Borgerbrev fås på Rådhuset i åpningstida og på Turistinformasjonen tirsdager og torsdager kl. 12.00 -15.00, samt på diverse offentlige arrangementer og tilstelninger.

SørøyborgerSørøyborger

SørøyborgerSørøyborger

SørøyborgerSørøyborger

Alle foto: Eva D. Husby

Del dette: