Lysmesse 07.12.08

Musikalsk høytid i Hasvik kirke

Det var høytidsstemning i Hasvik kirke da prest Solveig Andersen 2. søndag i advent kunne ønske velkommen til lysmesse i en kirke full av levende lys.

De musikalske høydepunktene sto Øksfjord skole- og ungdomskorps, Hasvik musikkorps og Sørøykoret for sammen med dirigent Georg Kim Jensen og organist Stephen Jones.

Menighetens konfirmanter deltok med skriftlesning og lystenning.

Lysmesse i Hasvik kirkeLysmesse i Hasvik kirke

110 personer overvar den stemningsfulle lysmessa i Hasvik kirke denne søndagskvelden i desember. Lysmessen startet med inngangsprosesjon der årets konfirmanter tente lysene i benkeradene. Mange av de kjente julesangene ble fremført, og julestemningen var til å ta og føle på. Alle fikk nok en følelse av at nå er det snart jul igjen! Korpsmusikk, korsang, skriftlesing og lystenning skapte høytid i Hasvik kirke. "Det var så vakkert at jeg fikk gåsehud", var en av kommentarene som ble hørt etter at lysmessa var slutt! Og jeg vil tro at det var flere enn jeg som fikk både en tåre i øyekroken og klump i halsen under avslutningssalmen "Deilig er jorden". Etter lysmessa ble det servert pepperkaker og gløgg, og mange benyttet anledningen til å slå av en prat med venner og kjente.
Lysmesse i Hasvik kirke
Lysmesse i Hasvik kirke
Lysmesse i Hasvik kirke
Lysmesse i Hasvik kirke
Vi takker alle medvirkende for et høytidsstemt og vakkert arrangement!
Tekst og foto: Anne Olsen-Ryum

Del dette: