Jarle Hansen med fagbrev i mat og restaurantfag

Tirsdag 11. Desember 2007 blir nok en dag Jarle Hansen fra Sørvær kommer til å huske i lang tid framover.
Foto: HUT
Jarle får her overrakt blomster av styreleder i HUT Ann-Mari Christensen. HUT er en av samarbeidspartnerne som har vært engasjert i at Jarle skulle få tatt fagbrevet hjemme på Sørvær. Prosjektet er et samarbeid mellom HUT, Sørvær Gjestehus, Said Nordin, Innovasjon Norge og Opplæringskontoret.
Foto: HUT
Foto: HUT
Jarle Hansen fra Sørvær besto fagprøven tirsdag 11. desember 2007 og mottar dermed fagbrev i Mat og Restaurantfag. Jarle gikk ut av kokkeskolen i første havlvdel av 1970 tallet, men har ikke gått videre for å få tatt læretiden og dermed kunne gå opp til fagbrev i Mat og Restaurant fag. Høsten 2006 startet et prosjekt på sørvær som ble kalt Prosjekt Kveitkroken hvor man skulle satse på lokale personer som innehar kompetanse innen kokke yrket. Jarle Hansen er en av de som deltok og som fulgte prosjektet helt ut. Det har gitt resultater hvor Jarle nå har bestått fagprøven.
Foto: HUT
Prøvenemda hadde en relativt lett jobb i vurderingen om Jarle skulle få bestått fagprøven. Etter å ha vært i sving på kjøkkenet til Sørvær Gjestehus siden tildlig tirsdag morgen og helt fram til kl 16:00 hvor både baking, steking og koking sto på programmet kunne endelig Jarle pustet lettet ut når prøvenemda hadde tatt sin avgjørelse. F.v Torstein Johansen fra Opplæringskontoret i Finnmark, Hilde Andersen fra prøvenemda, Said Nordin som faglig ansvarlig, Jarle Hansen og Terje Larsen fra prøvenemda.
Foto: HUT
Foto: HUT
Ordfører Eva D Husby ønsket Jarle til lykke som faglært kokk og styreleder Ann-Mari Christensen i HUT berømmet Jarle for hans ståpå vilje og innsats som virkelig har gitt resultater. Mens Jarle gikk i lære deltok han i høst i en kokkekonkurranse i Tromsø hvor han kom på fjerdeplass kun slått av faglærte kokker med lang erfaring, så kvaliteten på hans arbeid er det ingen tvil om.

Del dette: