Hasvik kommunevåpen

Oppdatert informasjon om Koronavirus – onsdag 18. mars kl. 14.30

Oppdatert informasjon om Koronavirus.

 • Det er ikke registrert Koronatilfeller i Hasvik kommune.
   
 • Flere personer i Hasvik kommune sitter nå i hjemmekarantene for å hindre spredning av viruset. Hver og en som sitter i karantene har et selvstendig ansvar til å bidra til at kontakten med andre personer er på et absolutt minimum. Det er ikke tillatt å oppsøke butikker eller andre samlingssteder i Hasvik kommune så lenge man er i karantene.
   
 • Det har i løpet av de siste dagene kommet flere henvendelser fra fiskere som ønsker å komme til Sørøya. Personer som kommer fra følgende geografiske områder i Norge ilegges umiddelbart 14 dagers karantene: Fylkene Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland. Disse bestemmelsene gjelder også for fiskere. Dette medfører at fiskere som omfattes av ordningen ikke har anledning til å forlate båten, og heller ikke ha kontakt med bla. ansatte på fiskebrukene og oppsøke butikkene. Fiskere fra andre områder omfattes ikke av karantenebestemmelsene.
   
 • Det er svært få utenlandske turister igjen på Sørøya. Det er imidlertid noen få turister som har vært her mer enn 14 dager. Disse er ikke lenger omfattet av karantenebestemmelsene. Butikkene blir informert om hvem dette gjelder.
  All mottak av nye turister har stanset.
   
 • Regjeringen har gitt klare føringer om forbud mot at folk kan være på hytte i annen kommune enn de bor i. Disse føringene følges av Hasvik kommune, og gjelder for alle hytter og fritidsboliger i Hasvik kommune, eid av personer som bor i annen kommune. Innbyggerne i Hasvik kommune kan benytte sine hytter på vanlig måte.
   
 • Regjeringen kunngjorde 17.3.2020, at foreldre skal slippe å betale for opphold i barnehage og SFO så lenge tilbudet er steng på grunn av Koronautbruddet.

Hasvik kommune har i dag derfor kreditert samtlige fakturaer som er sendt ut i begynnelsen av mars, og som gjelder hele mars.  Dette betyr at ingen trenger å betale den faktura som de har mottatt for hele mars. Skolene og barnehagene er i første omgang stengt til 26.mars. Mer info følger når vi vet hva som skjer etter denne dato.

 

 • Ny informasjon kommer i morgen ca kl.14.30
  – dersom ikke en ny og alvorlig situasjon oppstår.                     Hasvik kommune følger de råd og føringer som til enhver tid gis fra statlige myndigheter:         
  Folkehelseinstituttet
  Helsenorge.no
  Nav.no

  Eva D Husby
  Ordfører i Hasvik kommune                                     

Del dette: