Hasvik kulturskole - et kommunalt tilbud for 6 til 100-åringer!

Hasvik kulturskole

Alle kommuner i Norge er lovpålagt å ha en kulturskole.

Skolen har 70 % stilling, fordelt på 20 % til musikkundervisning, 40 % til kunstfag og 10 % til dans/scenekunst. Det tilbys undervisning i visuelle fag (tegning, maling, foto, design m.m.) og i rytmisk musikk (rockverksted m.m.). Samtidig er også Sørøykoret og fotoklubben en del av kulturskolen.

Elevarbeid, croquistegning på småtrinnet
Elevarbeid, croquistegning på småtrinnet

Tegne/maleskolen

Undervisningen foregår etter skoletid og på kveldstid og tilbudet finnes på Hasvik, Breivikbotn og Sørvær. Det undervises i aldersinndelte grupper, med 3-8 elever. På kursene jobber man hovedsakelig med mennesketegning og gjenstandstegning/oppstilling.Man får også øvelser i komposisjon og farger og får prøve forskjellige tegnematerialer og teknikker. Det forventes noe hjemmearbeide av elevene.

Målet med kursene er å gi eleven et billedmessig redskap så han/hun kan skape egne bilder/tegninger ut fra egen ide og fantasi.

Vil man se hva som lages på kulturskolen, kan man ta en tur innom kulturskolens utstillinger under Sørøydagene, hvor det vises et utplukk av elevenes arbeider. Ellers kan man se utsmykkningsarbeider av kulturskolens unge elever på lysterapi-rommet på Helsesenteret og i lekeavdelingen på ferga.

Kontaktinformasjon:

Hasvik kommune
Fjellveien 6
9593 BREIVIKBOTN

Telefon: 78452700
Telefaks: 78452701

text/htmlKurstilbudet i kulturskolen for 2011-2012
application/octet-streamKulturskole - påmelding
application/octet-streamFotoklubben

Statlig informasjon