Hjelp

Offentlig postjournal

For bruk av Hasvik kommunes offentlige postjournal:

Les mer her

Digital post fra Hasvik kommune

Fra 4. desember 2017 sender Hasvik kommune mest mulig post digitalt via SvarUt. Vi anmoder derfor om at flest mulig skaffer seg digital postkasse.

Les mer her

Send oss brev og dokumenter som eDialog

Hasvik kommune har åpnet tjenesten eDialog der du trygt, raskt og sikkert kan sende oss post. Med Edialog kan du trygt sende oss brev og dokumenter elektronisk selv om de er unntatt offentlighet.

Les mer her

Hjelp til nedlastning av dokumenter

PDF-dokumenter

For å lese PDF-dokumenter på hjemmesiden må du ha en PDF-leser installert på din datamaskin.

Acrobat Reader kan lastes ned gratis her.

ODT-dokumenter

For å lese ODT-dokumenter kan du installere OpenOffice som er en gratis kontorpakke – oversatt til bokmål, nynorsk og mange andre språk.

OpenOffice kan lastes ned gratis her.

Har du problemer med å åpne dokumenter, høyreklikk på linken og velg "Lagre mål som". Da kan du lagre dokumentet på ditt skrivebord, og deretter åpne det.

Leseweb

Hasvik kommune har tatt i bruk leseweb på sine nettsider. Leseweb er en serverbasert opplesingstjeneste som benytter talesyntese til å lese opp tekst fra nettsider. Statistikk viser at opp mot 30 % av alle norske voksne har problemer med å lese fra internett. Erfaring viser at opplesing ved hjelp av talesyntese kan forbedre denne gruppens muligheter til å tilegne seg tekstbasert informasjon.

Los

Presentasjonen av de kommunale tjenestene følger informasjonsstandarden LOS. Det betyr at de kommunale tjenestene er knyttet opp mot såkalte emneord.

Eksempel på slike emneord er:

  • fysioterapi
  • barnehageplass
  • boligfinansiering
  • byggesak

Disse emneordene finner du igjen i menyen Tjenester til venstre. Den felles emneordlista skal være limet som binder kommunal tjenesteinformasjon sammen med regional og statlig informasjon. Målet er at all informasjon knyttet til en tjeneste skal høre sammen og vises samlet på kommunens nettside. Ønsker du for eksempel informasjon om barnehageplass velger du Barn og familie -> Barnehage -> Barnehageplass i menyen til venstre. Du kommer da til en side med tjenestebeskrivelser, selvetjening, artikler, avdelingsinfo og statlig informasjon.

Del dette: