Ørnulf Jacobsen Foto: Keth Olsen

Hasvik kommunes kulturpris for 2013

Hasvik kommunes kulturpris for 2013 er tildelt Ørnulf Jacobsen.

Hvert år siden 1996 har Hasvik kommune delt ut kulturpris for å hedre innsatsen for det frivillige kulturlivet i kommunen.

Et enstemmig formannskap har tildelt Hasvik kommunes kulturpris for 2013 til Ørnulf Jacobsen for hans mangeårige bidrag til kulturlivet i kommunen.

Ørnulf har spilt i korps – mer og mindre sammenhengende siden han var 11 år.

Det har mange gjort, men få har fortsatt til de passerte 50 år, og de siste 20-25 årene har Ørnulf vært spillende dirigent.

I sin grønne ungdom spilte Ørnulf i bandet – South Island Express som herjet rundt på samfunnshusene på 80-tallet og sørget for god dansemusikk og moro.

De siste 25 år har Ørnulf vært en viktig aktør for revylagene både i Hasvik og i Breivikbotn.
Han besørger musikk og er en viktig brikke mht fremføring og kvalitet.
Det er vanskelig å se for seg en revy på Hasvik uten Ørnulf som musikalsk ansvarlig. 

Ørnulf har i jobbsammenheng vært lærer på kulturskolen i mange, mange år. Her har han lært opp utallige små på ymse instrumenter.

Ørnulf er etter hvert blitt en institusjon mht lokalkunnskap om jakt og fiske.
Han «gikk i lære» hos legendariske Håkon Holst-Olsen i unge dager og har kunnskap om stort sett hvert vann og hvert nes i kommunen.

Ørnulfs kunnskap om vår kystkultur, om jakt og fiske, havfiske, fugler og dyr som lever her er imponerende. Han deler gjerne sin kunnskap, og nå er det han som tar den yngre garde «i lære» for å bringe kunnskapen videre.

Han har vært instruktør på stort sett alle jegerprøvekurs som har vært avholdt her i kommunen de siste 20 – 25 år.

Sist vår deltok Ørnulf i Finnmarksløpet. Han var langt fra den sprekeste eller best trente av deltakerne.

Vi var mange sørøyværinga som spent fulgte løpet på nett, og var så stolt over han Ørnulf som fullførte løpet.  Jeg vet ikke hvilken plass han fikk i løpet – og det er faktisk helt uvesentlig.

Det som rørte oss alle var den sportsånd Ørnulf viste da han stoppet opp i løpet og hjalp en av sine konkurrenter som var i en svært vanskelig situasjon, i stedet for å dra forbi slik flere andre deltakere gjorde.

Det er Ørnulf i et nøtteskall:

En stor person med et stort varm hjerte som banker både for kultur, natur og medmenneska.

Og derfor er jeg veldig glad for at jeg som ordfører i Hasvik kommune fikk æren av å tildele Hasvik kommunes Kulturprise 2013 til Ørnulf Jacobsen fra Hasfjord under åpning av Sørøydagene 4.juli.

Hjertelig til lykke med prisen, Ørnulf. Den har du ærlig fortjent.

Eva D Husby
Ordfører i Hasvik Kommune

Del dette: