Hasvik kommunes kulturpris for 2009

Hasvik kommune har hvert år siden 1996 delt ut kulturprisen.
Kulturprisen deles ut for å hedre god innsats for det frivillige kulturlivet i kommunen. Kulturprisen er delt ut årlig, og representere det mangfold av kulturaktiviteter vi har i kommunen vår.

Den har gått til:

1996 Alfred Sivertsen, Hasvik 1997 Per Sæther, Breivikbotn 1998 Kristian Johansen, Breivikbotn 1999 Elizabeth H. Karlsen, Hasvik 2000 Kvinnegruppa i Sørvær Samfunnshus 2001 Ulf Jacobsen, Hasvik 2002 Kjersti Krane, Breivikbotn 2003 Hasvik Menighetsblad 2004 Sørøy Havfiskeklubb 2005 Hasvik Turn 2006 Arne Danielsen, Sørvær og Snorre Sjursen, Hasvik 2007 Breivikbotn Sanitetsforening 2008 Georg Kim Jensen Dersom man ett år ikke kan finne aktuelle kandidater til kulturprisen, vil det ikke bli foretatt noen tildeling det året, og midlene vil bli overført til andre kulturformål. Som dere ser av lista, har vi dekket et bredt spekter av kulturaktiviteter i kommunen vår - og nå tror dere vel at vi ikke har flere kandidater igjen.
Kulturprisen til korpset
Mona Saab tok i mot kulturprisen på vegne av musikkorpset
MEN det har vi - både til årets pris og de kommende årene, for vi hadde flere kandidater å velge mellom også i år. Årets kulturpris går ikke bare til en person. Den går til mange - både unge og de godt voksne. Den går til de voksne som har holdt på i mange år, og som med et engasjemet og ståpåvilje har klart å rekruttere unge mennesker. Og den går til de dyktige ungdommene som taktfast kommer etter. Vi verken ser eller hører dem store deler av året, men plutselig når vårsola titter fram og sneen tiner - da er de der. Ja det er reine skjære 17. mai når de dukker fram og marsjere i takt med nypussa instrumenter og flotte uniformer. For selvsagt snakker vi om musikkorpset vårt, som på en utrolig måte har klart å blåse liv i gamle musikkanter og lært opp nye generasjoner slik at vi i dag har et solid og dyktig korps i kommunen vår. Sist 17. mai spilte de i togene på alle tre stedene, og skapte en høytidsstemning som vi andre innbyggerne i kommunen setter utrolig stor pris på. Ja, vi setter så stor pris på det musikkorpset har fått til at vi derfor vil hedre dem med Hasvik kommunes kulturpris for 2009. Kulturprisen består av en gavesjekk på kr 5.000 + et fat eller et annen gave i tillegg. Vi har drøftet hva dette synlige beviset skulle være, og fant ut at da musikkorpset ikke har et naturlig samlingssted, gir vi i stedet et kronebeløp ekstra på kr 1500 som korpset kan benytte til kjøp av noe de trenger. Takk igjen.
Og vi gleder oss allerede til neste års 17.mai med korpsmusikk på alle stedene - for det å motta Kulturprisen det forplikter også. Eva D. Husby ordfører

Del dette: