Gudstjeneste på Kvithellan

Søndag 21. juni 2009 var det friluftsgudtstjeneste ved badevannet på Kvithellan.
Friluftsgudstjeneste på Kvithellan
Friluftsgudstjeneste på Kvithellan
Vi hadde håpet på sol og flott vær, men i stedet var det vind, regn og surt. Været til tross, gudstjeneste ble det! - Vi står han jo av her ute i havgapet- og 12 stykker hørte prestevikar Solveig Andersen tale om Guds skaperverk og hans storhet. Organist Georg K. Jensen ledet ann i salmesangen og Fagert er landet tonet utover Kvithellan. For fagert er det uansett vær og vind, bare vi klarer å se det!

Friluftsgudstjeneste på KvithellanFriluftsgudstjeneste på Kvithellan

Etter gudstjenesten var det frem med termosen. Det smakte godt med varm kaffe og kjeks. Vi varmet oss rundt bålet som organisten hadde ordnet og praten gikk livlig, været til tross. Det rare var at det regnet både før og etter gudstjenesten, men det kom ikke en dråpe så lenge gudstjenesten varte!
Friluftsgudstjeneste på Kvithellan
Friluftsgudstjeneste på Kvithellan
Dette var siste gudstjenesten som Solveig Andersen hadde i vår menighet. Etter et år som prest hos oss går hun nå tilbake i sin faste jobb som menighetssekr. i Alta. En stilling hun har hatt permisjon i fra dette året. Siden dette var hennes siste gudstjeneste her hos oss, overrakte menighetssekretær Reidun Irene Aasebø henne en gave fra Hasvik menighet. Dette var et bilde av Hasvik kirke med nordlys over. Bildet er tatt av Anne Olsen-Ryum en sen viterkveld. Solveig Andersen takket så mye for seg, for bildet og for tiden hun hadde hatt her dette året. Til tross for varm kaffe og varmen fra bålet så var det surt å stå i ro så etter en stund pakket vi sammen.
Friluftsgudstjeneste på Kvithellan
Friluftsgudstjeneste på Kvithellan
Neste friluftsgustjeneste blir i Sørsandfjorden i august. Kanskje varmer solen da....
Tekst og foto: Reidun Irene Aasebø

Del dette: