Pressemelding fra Sørøyrocken:

Artistslipp til Sørøyrocken 2019

For første gang slipper vi alle artistene samtidig med billettene 01.12.18.

Det er med stor glede vi nå kan presentere hele vår fantastiske line-up for 2019:

  • Bjørn Eidsvåg
  • Dagny
  • Fay Wildhagen
  • Virkelig
  • White ascot
  • Resirkulert
  • Moillrock 
  • iEksil
  • Julian Audy
  • Han Jens & Dæm

Årets festivalartist er vår egen Bilal Saab.

Bjørn Eidsvåg

Med 25 studioalbum og eget hyllestalbum har Eidsvåg opparbeidet seg en helt unik posisjon i norsk musikkliv. Han har skrevet en rekke udødelige låter som flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til.

I tillegg har Eidsvåg en unik formidlingsevne både som sanger og historieforteller, noe som får publikum til å vende tilbake år etter år. En konsert med Bjørn Eidsvåg er en meget stor opplevelse for publikum i alle aldre. 

Med seg har Eidsvåg sitt fantastiske band, og det blir allsang, det lover vi.

Bjørn Eidsvåg
Bjørn Eidsvåg

Dagny

Norges største pop-prinsesse er fra Nord-Norge! Hun gjestet oss første gang i 2017. Vi var ikke i tvil, vi måtte ha henne tilbake. Nå med enda mere bagasje en sist.

Dagny slo gjennom med «Backbeat» og «Fool’s Gold» fra den kritikerroste ep-en «Ultraviolet» i 2016. Hun overbeviste stort under by:Larm samme år, og har fortsatt å levere hit etter hit. «Wearing Nothing» ble nominert til Spellemann i kategorien Årets låt i 2017og «Love You Like That» var på Billboards liste over verdens beste låter. Billboard trakk henne i tillegg frem som en av popstjernene å følge med videre på. Dagnys nyeste singler «That Feeling When», «Used To You» og megahiten «Drink About» med Seeb har gått sin seiersgang på radio, og sistnevnte har blitt streamet over 60 millioner ganger på Spotify.

I 2018 har også 3 av låtene hennes vært å høre i den populære amerikanske TV-serien «The Bold Type».  

NRK P3 har henne på spillelisten daglig. Sammen med Seeb var hun også nominert til årets låt hos P3-Gull. Hun har vært på de fleste festivalscenene i landet, og nå kommer hun tilbake  til Tørrfiskloftet og avslutter hele festivalen i 2019! 

Dagny
Dagny

Fay Wildhagen

Fay Wildhagen kom som et friskt pust inn i den norske musikkfloraen i 2015, og har siden det vært en av landets fremste live-artister.  Hun har også vært nominert til både Spelemann og hos P3 Gull. Blant annet var hun ute på en support-turné med Mew.

Fredag 21. september 2018 kom det etterlengtede oppfølgeralbumet «Borders» som Aftenposten trillet en femmer for. Den unge gitar-virtuosen og ekstreme låtskrivertalentet har fått utfolde seg på ny, og «Borders» både låter og føles som Fay, men det er likevel annerledes enn kritikerroste «Snow». På by:Larm leverte hun smakebiter til stor begeistring fra fans og presse.

Fay kommer med sitt nye liveband bestående av stjernelaget Kristoffer Lo (blås og gitarer), Jonas Barsten (trommer), Andreas Rødland Haga (bass), og Eirik Kiil Saga (keyboards). Det er bare å glede seg til fredag 26. juli!

Fay Wildhagen, foto Johanna Sirin
Fay Wildhagen

Virkelig

Virkelig ga ut singelen «Cecilie» i 2015. To uker etter slippet var låta kåret til «Ukas Urørt» og listet på NRK P3. Der ble den liggende i hele 38 uker, og den påfølgende sommeren spilte Virkelig hos våre venner i Trondheim Calling, Slottsfjell, Pstereo, Parkenfestivalen, Trænafestivalen og Sommerfesten på Giske.

2018 startet på utmerket vis for bandet, da deres siste singel, "Ballettdanseren" føk rett inn på B-listen hos både NRK P3 og NRK P13. Samtidig offentliggjorde Musikknyheter en kåring der Virkelig er en av de ti artistene en samlet norsk musikkbransje har mest troa på i 2018. Bandet var også nominert til “Årets nykommer” på P3 Gull.

Pressebilde Virkelig 2018
Virkelig

Del dette: