Hasvik kommunevåpen

Adressering av fritidseiendommer er fullført

Hasvik kommunes Matrikkelmyndighet har gjennomført adressering av fritidseiendommer i Hasvik kommune.

Det har tidligere vært praksis om at eiendommer hadde matrikkeladresse, dvs en adresse som kun inneholdt gårds- og bruksnummer eventuelt festenummer. I tettbygdestrøk er det vanlig at bolighus, forretningslokaler, industri- og næringsbygg har gate/vegadresse.

Statens Kartverk har satt som krav at dette adressesystemet også skal benyttes på bebygde fritidseiendommer. Dette har ført til at alle bebygde fritidseiendommer i Hasvik kommune har nå fått unike gate/vegadresser uavhengig om eiendommen ligger inntil veg eller ikke. Eiere av bebygde fritidseiendommer kan kontakte Hasvik kommunes Matrikkelmyndighet for å få opplyst gate/vegadresse til sin fritidsbolig.

Statens Kartverk har på sin hjemmeside laget en nødplakat som befolkningen kan fylle ut adressen til fritidsboligen sin på for deretter skrive ut nødplakaten og hengde plakaten på hytteveggen i tilfelle det skulle bli behov for å kontakte f.eks nødsentralen ved akutt sykdom på telefon 113. På nødplakaten står adressen og posisjonen for den aktuelle bygningen man selv legger inn data for. For å lage nødplakat trykk her.

Det vil fortsatt ta noe tid før man vil kunne finne disse eiendommene i navigasjonsutstyr som brukes f.eks i biler, dette avhenger av om når leverandørene av bilnavigasjonen oppdaterer sine adresser- og kartdatabaser som brukerne får tilgang til for å laste inn i sitt navigasjonsutstyr. Dersom dere oppdager at deres fritidsbolig ikke har fått gate/vegadresse ber vi dere om å kontakte Hasvik kommunes Matrikkelmyndighet slik at vi får rettet opp mangelen.

Del dette:

Tips en venn Skriv ut